Telefonos Rendelés:
06 70 7733 682

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a Graviola?

A graviola (Annona muricata) a trópusokon ismert és termesztett gyógynövény. Neve portugál eredetű, a spanyol anyanyelvű országokban guanábana’ néven is illetik. A graviola fa gyümölcse a soursop (magyarul ejtsd: ’szúrszop’).

Miről ismerhető fel a graviola fa gyümölcse?

A szúrszop jellegzetes gyümölcs, olyan mint egy nagyra nőtt alma. Maga a gyümölcs extrém esetekben akár  30cm-nyi is lehet, és a 2-3 kg súlyt is elérheti.
A szúrszop héja sötétzöld színű és tüskés. A fehér húsú gyümölcsben a magok akár babszemnyi méretűre is megnőhetnek. A gyümölcshús pépes-leveses állagú, erős illatú, édes-savanyú ízű. Leginkább úgy tartják, hogy a mangó és az ananász ízvilágának a keveréke adja a szúrszop jellegzetes ízét.
Fogyasztható frissen, italok, szirupok és desszert formájában is, a rópusokon igazi desszertkülönlegesség, még fagylaltot is készítenek belőle. A gyümölcs magjait nem lehet megenni!

Még soha nem hallottam a szúrszopról mit kell tudni róla?
Mik a jellegzetességei?

Hogyha nem hallott a szúrszopról az egyáltalán nem meglepő. A graviola fa és annak gyümölcse a trópusokon kívül nem igazán ismert – jelenelg sem. Magyarországon is elmondható, hogy kevesen hallottak róla, pedig igazi csodanövénynek tekinthető.
A trópusokon az őslakosok már évszázadok óta fogyasztják. A szúrszop baktérium és parazitaölő tulajdonságú, védi és erősíti az immunrendszert, a betegségekkel és fertőzésekkel szemben. Enregizáló hatású, antidepresszáns és gyulladsácsökkentő, előnyös az izmok és csontok számára is. A graviola jótékonyan befolyásolja a magas vérnyomást is. A legújabb tudományos kutatások szerint a szúrszop tumorellenes hatóanyagai miatt a jövőben alternatív gyógymód lehet a rák ellen.

Minek köszönheti gyógyhatásait a szúrszop?
Milyen hasznos tápanyagokat tartalmaz?

A szúrszop alacsony zsírtartalmú, telített zsíroktól és koleszterintől mentes. Értékes zsírsvakat és aminosavakat egyaránt tartalmaz. Gazdag forrása az élelmi rostoknak és a C-vitaminnak. Tartalmaz még nagy arányban szénhidrátokat, B1 és B3 vitamint, valamint az ásványi anyagok közül káliumot, magnéziumot és rezet. A szúrszopban található acetogenineknek tulajdonítja a tudomány a gyümölcs tumerellenes jótékony hatásait.

Bioaktív hatóanyagai közül mik a legjelentősebbek?

A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szúrszop-kutatásai arra engednek következtetni, hogy a graviola legaktívabb hatóanyaga az ún. ’Annonaceous Acetogenin’, mely egy antioxidáns-hatású fitokemikália és jóformán mindennemű betegségek megelőzésében és kezelésében segíthet. 

Melyek a graviola gyümölcsének legismertebb kivonatai?

Az általunk forgalmazott Graviola kivonatokról tudni kell, hogy 100%-ban tartalmazzák a gyümölcs jellegzetességeit és természetes összetevőit.
A graviola gyümölcsvelő kivonata a szúrszopból készül, és általánosan ajánlott láz, fertőzések és emésztőrendszeri problémák (például hasmenés) leküzdésére. A gyümölcsvelőt a maximális hatás érdekében önmagában érdemes fogyasztani.
A graviola leveleiből készített porított kivonat külsőleg és belsőleg egyaránt alkalamzható. Belsőleg szánt fogyasztásra érdemes folyadékban elkeverni, külsőleg pedig helyileg alkalamzható egyaránt fertőtlenítésre, baktériumok ellen. A graviola port antimikróbás hatása miatt a haj egészségének megőrzésére is szokás használni, ráadásul a trópusokon elterjedt növényvédő szer.
Hagyományosan, az őslakosok a graviola számos részét felhasználták. A faleveleiből, a gyökeréből, kérgéből és a terméséből egyaránt teát készítettek, vagy vízbe téve oldották ki az értékes hatóanyagokat.

Mennyit érdemes naponta fogyasztani a graviolából?

  • A graviola porból 2x5g ami körülbelül 2x1 csapott evőkanálnak felel meg.
  • A graviola gyümölcsvelő napi ajánlott mennyisége, önmagában vagy egy pohár vízben felhigítva 30ml.

Milyen körülmények között kell tárolni a graviola kivonatait?

  • A porított kivonatot nyugodtan hagyhatja szobahőmérsékleten (25 Celsius-fok alatt) a felbontást követően is, csupán próbálja meg zárva tartani a tégelyt.
  • A gyümölcsvelőt felbontás után mindenképpen tegye hűtőszekrényben, hogy ne veszítsen értékes összetevőiből. 15 napig mindenképpen el kell fogyasztani a felbontás után, mivel tartósítószert nem tartalmaz! 

Biztonságosan fogyasztható a Graviola gyümölcse?

Mivel ismert és feljegyzett mellékhatásokról nem tudni, ezért IGEN, a graviola fa gyümölcse biztonságosan fogyasztható.

Még a terhesség alatt is ajánlott immunerősítőként?

A graviolát és kivonatait az általános vélekedés szerint terhes és szoptató nőknek nem ajánlott fogyasztania. Hogyha ennek ellenére is ragaszkodik a graviolához, kérje ki házi- vagy kezelőorvosa véleményét.

FEL A TETEJÉRE
Graviola termékek
ÁRAK + VÁSÁRLÁS
Graviola árak és megrendelés 1 perc alatt.
Minden 5. termék után +1 ajándék.

Vélemények a Gravioláról

Furunkulus
„Pár hónpaja rendeltem először graviola-port. Hallottam ugyanis, hogy külsőleg is alkalmazható a bőr egészségének megőrzése érdekében. Az én bőrömön számos furunkulus jött elő. Roppant visszataszító a látvány, és már-már kellemetlen fájdalommal járt. Valamit kezdenem kellett! Kipróbáltam hát a graviolát, és ugyan időben telt, ám végül megszűntek a bőrfertőzések. Egészségesebb lett a bőr felszíne! Olvastam valahol, hogy tisztálkodáshoz nyugodtan egyengessünk el egy kis vízzel graviola-port a fertőzés felületén. Az ötlet telitalálatnak bizonyult!”
Lukács Ádám» Újfehértó
Graviola Centrum © 2010 • 2021