Telefonos Rendelés:
06 70 7733 682

A graviola összetevői

A graviola B-vitamin komplexet tartalmazó gyógynövény. Egy bögre graviola gyömülcsvelő elfogyasztása fedezi a napi szükséges tiamin (B1), riboflavin (B2), folsav (B9), B6-vitamin és niacin (B3) mennyiségének a 10%-át. Ezek a tápanyagok javítják az anyagcserét, segítik a szervezetnek energiává alakítani az ételeket.

A graviola B1-vitamin tartalma gyorsítja az anyagcserét, a vérkeringést, megelőzi az idegkárosodást és segít az idegrendszeri betegségek kialakulásakor. B2-vitamin tartalmára a szervezetnek az energiatermeléshez, a zsír raktározáshoz, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a szívizom egészségének a megőrzéséhez van szüksége.

A napi szükséges C-vitamin mennyiség fele biztosítható 1 bögre graviola gyümölcslé. A C-vitamin a graviola gyümölcs legmeghatározóbb vitaminja. 100 gramm gyümölcshúsban 20 mg bioaktív C-vitamin található. A C-vitamin erős antioxidáns hatású, továbbá nélkülözhetetlen vitamin az egészség szempontjából.

Az aszkorbinsav növeli az antioxidánsok szintjét a szervezetben, így számos fertőzést és betegséget segít „sakkban tartani”.A graviola hatóanyagai

Antioxidáns hatásának köszönhetően hasznos a sejtek és az immunrendszer számára.

A graviola gyümölcse élelmi rostokat is tartalmaz. A rostok bizonyítottan segítik az emésztést, vagy éppen gyermekkorban a fejlődést.

A graviola hatóanyagai

A graviola kivételt képez a gyümölcsök közül azáltal, hogy átlag feletti az ásványi anyag tartalma. A graviola és kivonatainak fogyasztása előnyös a szív- és érrendszer, az izmok, a csontok és az idegek számára, továbbá segíti egészséges szinten tartani a vérnyomást. Egy pohár graviola a napi szükséges mennyiség 14%-át biztosítja magnéziumból, 12%-át káliumból és 10%-át foszforból. Tartalmaz vasat is, ami nagyjából 16%-a egy felnőtt férfi és 7%-a egy felnőtt nő napi szükségletének.

A gyümölcsvelő természetes formában tartalmazza a szúrszop minden jellegzetességét, így bőséges forrása szénhidrátoknak és fruktóznak.
A graviola cukortartalma fruktózból épül fel. A fruktóz egyszerű cukor, számtalan gyümölcsben megtalálható, jellegzetessége, hogy energiává alakul, és a vércukorszintet emelkedéséhez lassú ütemben járul hozzá. A fruktóznak köszönhető, hogy a graviola mértékletesen ugyan, de cukorbetegség esetén is fogyasztható.  

A graviola pozitív hatásait felerősíti a gyümölcs aminosav és zsírsav-tartalma. Ezek az anyagok fokozzák az immunrendszer működését, valamint sejt és molekuláris szinten egyaránt hatnak.
Zsírsavjai közül kiemelendő az energizáló hatású mirisztinsav és a felszívódást segítő valamint bőrvédő hatásairól ismert sztearinsav.

Növény szterin - másik nevén szterol - tartalma szintén jelentős a graviolának. A szúrszop gyümölcsben egyaránt megtalálni a 3 legáltalánosabb növényi szterint: a kampeszterint, a sztigmaszterint és a béta-szitoszterolt.

A növényi szterinek az emberi táplálkozás természetes részét képezik, a szervezetbe jutva fenttartják a sejtmembránok szerkezetét és műkösdését, valamint koleszterincsökkentő vegyületekt. A növényi szterinek a koleszterinszintre gyakorolt jótékony hatásukat azáltal fejtik ki, hogy rontják a táplálékok koleszterin-oldhatóságát, azaz gátolják a koleszterin bélből való felszívódását. A növényi szterinek fogyasztásásval tudományosan igazolt, hogy a(z LDL, rossz-) koleszterinszint fokozatosan csökkenni kezd.

A modern tudomány figyelme főképpen az acetogeninek miatt irányult a graviola felé! Az annonaceous acetogeninek zsírsav származékok, és számos kutatás alapján tumor– és rákellenes hatásokkal bírnak, sikerrel lépnek fel a gyógyszerekre immunis rákos sejtek növekedése ellen.

Az acetogeninek a graviola biológiai értelembe vett legaktívabb hatóanyagai, egyes kutatók szerint 10 000-szer hatékonyabbak a rákkezelésben az ismert kemoterápiás szernél, az adriamycinnél - a Doxorubicin gyógyszer kereskedelmi neve.

Graviola kúrák

A graviola gyümölcslé és a levelekből készített őrlemény, a megelőzés egyik fontos segítője lehet minden egészségtudatos embernek.

Érdemes évente 3-4 alkalommal graviola kúrát tartani megelőzési céllal.

FEL A TETEJÉRE
Graviola Centrum © 2010 • 2022