Telefonos Rendelés:
06 70 7733 682

Jobb egészség graviolával

A trópusi gyógynövényként elhíresült graviola a karibi térségben őshonos gyümölcsfa. „Szúrszop”, „tüskés annónia”, „brazil mancs” és „guanabana” néven is ismert. A gyógynövény a legfőbb értéke a gyümölcse, amelyet számtalan módon felhasználnak, italokat, fagylaltokat, de még lekvárt is készítenek belőle.
A fa gyökereit, leveleit és magjait az őslakosok már régóta használják különböző betegségek kezelésére, fertőzések ellen, bőrápolásra, vagy éppen a szervezet nyugalmának biztosítása végett.

Egészségjavító graviolaA graviola finom és egészséges, a 20. századtól kezdődő kutatásoknak köszönhetően a modern társadalmak is megismerhették a szúrós bőrű, gigantikus almához hasonlítható gyümölcsöt.
A graviolából készült gyümölcslevek és őrlemények 100%-ban természetes tápanyagokat tartalmaznak: a vitaminoknak, antioxodánsoknak, ásványi anyagoknak, esszenciális zsírsavaknak, aminosavaknak, növényi szterineknek köszönhetően a graviola széles körű egészségmegőrző hatásokkal rendelkezik:

 • A graviola antimikróbás, antibakteriális és antivirális hatásainak köszönhetően erősíti és védi az immunrendszert. Hagyományos gyógymód a lázzal járó betegségek enyhítésére. Javítja szervezetünk állapotát, segít legyőzni a betegségeket.
 • Baktérium –és vírusellenes hatásaiból adódik, hogy a graviola ajánlott méh gombás fertőzések, belső élősködők és férgek ellen is.
 • Nem csak belsőleg, hanem külsőleg is alkalmazhatjuk a graviola fertőzésellenes hatásait. Bőrápolóként, sebek és bőrbetegségek kezelésére alkalmazható. Korábban a gyümölcs levét, préselt leveleit vitték fel a problémás területre. Manapság már a graviola porított kivonatát sokszor hatékonybbnak tartják, némi vízzel elegyítve külsőleges kezelésekre.
 • Javítja az emésztést, emésztési –és gyomorproblémák enyhítésére, és azok megszűntetésére  sikerrel alkalmazható. A trópusokon úgy tartják, hogy a graviola képes megállítani a hányást és a hasmenést is.
 • A graviola fa részeiből (a levelekből, a fa kérgéből és a  gyökerekből is) a trópusokon tradícionálisan teát készítettek. Fájdalomcsillapító tulajdonságai mellett a graviola ugyanis kiválóan alkalamzható volt stresszoldóként, a szervezetet nyugtató gyógynövényként. Kutatások szerint a graviola képes lehet csökkenti az agyban a stressz által indukált 5-hidroxi-triptamin (szerotonin) és 5-hidroxi-ecetsav növekedését, csökkentve a szorongást és annak következméyneképpen kialakult depressziót.
  A graviola antidepresszáns is egyben!
 • Az International Journal of Molecular Sciences-ben publikált tanulmány szerint a graviola gyulladás-csökkentőként alkalmas lehet terápiási célokra. Ezáltal a mozgásszervi panaszokat okozó ízületi gyulladások, reumás panaszok kezelésére alkalmasnak találták.
 • A graviola vérnyomáscsökkentő, értágító és kardiodepresszáns (csökkenti a pulzusszámot és a kontraktilitást) hatásokat képes kifejteni. A szív –és érrendszer védelmében szerepet játszik azáltal is, hogy növényi szterin-tartalma miatt a graviola mérsékeli a szervezet rossz-koleszterinszintjét.
 • Antioxidáns-hatású tápanyagainak köszönhetően harcol a szabadgyökök ellen is. A graviola antoxidáns hatásának „legmarkánsabb képviselője” a gyümölcs igen magas C-vitamin tartalma, amely lényegesen jobban szívódik fel a szervezetben mint a kapszulázott vagy tablettázott c-vitaminok.
 • Mivel fontos tápanyagokat tartalmaz, a graviola és kivonatai a csontok és izmok védelmében is fogyaszthatóak. Foszfor -és kálciumtartalma átlag feletti, a csontok erőstésére, a csontritkulás megelőzésére is alkalmazható. 
 • B-vitamin komplex tulajdonságának köszönhetően a graviola hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint az idegkárosodás megakadályozásához.

A hagyományos gyógyászatból
néhány érdekesség a gravioláról

Mire jó a graviola?
 • A trópusokon a graviola fa virágait hurutus megbetegedések enyhítésére is fogyasztották.
 • A graviola fa gyökerét mérgezések ellen alkalmazták, főleg rágcsálták.
 • A gyümölcs levét májbetegségek kezelésére itták.
 • A levelekből készült graviola-főzettel a végtagok gyulladásos, duzzadással járó megbetegedéseit kezelték.
 • Összezúzott leveleit borogatásként ekcéma és már bőrbetegségek, valamint reuma kezelésére használták.

Az általunk is forgalmazott porított graviola kivonat a graviola fa leveleiből készül, a gyümölcsvelő pedig a gyümölcsből.

FEL A TETEJÉRE
Graviola gyümölcsvelő és levél őrlemény
ÁRAK + VÁSÁRLÁS
Graviola árak és megrendelés 1 perc alatt.
Minden 5. termék után +1 ajándék.

Vélemények a Gravioláról

Furunkulus
„Pár hónpaja rendeltem először graviola-port. Hallottam ugyanis, hogy külsőleg is alkalmazható a bőr egészségének megőrzése érdekében. Az én bőrömön számos furunkulus jött elő. Roppant visszataszító a látvány, és már-már kellemetlen fájdalommal járt. Valamit kezdenem kellett! Kipróbáltam hát a graviolát, és ugyan időben telt, ám végül megszűntek a bőrfertőzések. Egészségesebb lett a bőr felszíne! Olvastam valahol, hogy tisztálkodáshoz nyugodtan egyengessünk el egy kis vízzel graviola-port a fertőzés felületén. Az ötlet telitalálatnak bizonyult!”
Lukács Ádám» Újfehértó
Graviola Centrum © 2010 • 2022